Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@02:20:47 GMT

دو نیمه متفاوت هفته ۱۱ درصدی بورس تهران

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۷۸۹۶۹

دو نیمه متفاوت هفته ۱۱ درصدی بورس تهران

بورس تهران هفته گذشته با رفتار دوگانه همراه شد و در نهایت شاخص کل این بازار با ثبت بازدهی بیش از ۱۱درصدی به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی قدس آنلاین؛ بورس تهران هفته گذشته با رفتار دوگانه همراه شد و در نهایت شاخص کل این بازار با ثبت بازدهی بیش از ۱۱درصدی به کار خود پایان داد. در ابتدای هفته شاخص کل با تداوم رشد به محدوده ۹۹۵هزارو ۹۶۶ واحدی و در  بالاترین سطح خود تاریخی خود قرار گرفت اما پس از آن با ورود بازار به دوره استراحت شاخص شاهد افت هر چند اندک این نماگر بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دیدگاه کارشناسان هر چند بازار با مباحث غیر سازنده‌ای در هفته گذشته مواجه بود اما تاثیر این مباحث بر ورود بازار به دوره اصلاح و استراحت ناچیز بوده و حمایت‌های صورت گرفته موجب دلگرمی معامله‌گران و افزایش حجم معاملات ارزیابی می شود. از دیدگاه کارشناسان دوره‌های اصلاح و استراحت برای بازار سرمایه از اهمیت بالایی برخودار است و انتظار می رود بازار پس از دوره رشد شدید به دوره اصلاح و استراحت و همچنین جابجایی گروه‌های پیش رو وارد شود. مساله‌ای که همواره در گذشته نیز در بازار مطرح بوده است. در همین حال نگاه‌ها همچنان به دولت و مساله عرضه سهام شرکت‌های دولتی است. در حالی که بازار سهام در انتظار عرضه سهام دولتی است همچنان دولت در حال از دست دادن زمان است.  

بازار سرمایه همچنین در پایان هفته شاهد بهبود قابل ملاحظه شرایط بازار جهانی بود. بهای هر بشکه نفت برنت به مرز ۳۰دلار در هر بشکه بازگشت و بهای هر تن مس به ۵هزار و ۲۸۰ دلار و بهای دو فلز سرب و روی به ترتیب یک هزار و ۶۴۷دلار و دو هزار دلار گزارش شد.

در گروه فولادی طی دستوری عجیب وزارت صمت از فولادی‌ها خواست صادرات را کاهش دهند. داریوش اسماعیلی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت طی نامه‌ای، واحدهای تولیدکننده میلگرد و تیرآهن را «ملزم» به این کرده است که تنها ۲۵ درصد تولید خود را صادر کنند. معنای ابلاغیه جدید وزارت صمت صراحتاً این است که «صادرات فولاد باید در سال جاری کاهش یابد». این در حالی است که به دلیل رکود در صنعت ساختمان، مصرف داخلی مقاطع طویل فولادی نیز کاهش یافته و اتفاقاً کشور در سال «جهش تولید» به صادرات بیشتر نیاز دارد. در همین حال آمار منتشره نشان دهنده تداوم شرایط مطلوب صنعت فولاد است. براساس آمار ایران در بین رقبا در خاورمیانه از نظر تولید و صادرات حرف اول را می‌زند و انتظار می‌رود تا ۱۴۰۴ از سطح دهم جهانی هم با ارتقای جایگاه به رده هفتم برسد.

در گروه خودرویی در حالی که قیمت در بازار داخلی در حال افزایش است رییس سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد: شورای رقابت هفته جاری فرمول قیمت‌گذاری خودرو را ارائه می‌کند و قیمت خودرو بر اساس این فرمول تعیین می‌شود.

در گروه معدنی مدیر اکتشافات سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: اکنون آنومانی ۱۹ D از سوی چادرملو تا مرحله عمومی اکتشاف را پشت سر گذاشته و برای بحث‌های حفاری آن آماده می شویم. علی اصغرزاده عنوان کرد: چادرملو طرح های جدید اکتشافی را نیز در برنامه دارد و مشغول انجام رایزنی برای در اختیار گرفتن آن‌ها است و پس از گذشت این مرحله می توان اطلاعات تکمیل تری در این خصوص ارائه داد.

در این گروه سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات از اعلام استعفای مدیرعامل این شرکت به اعضای هیات مدیره خبر داد. عزیز الله عصاری مدیرعامل "ومعادن" گفت: اینجانب استعفا را از سمت مدیرعاملی و عضو هیات مدیره به هیات مدیره اعلام کردم. گفته می شود معاون وزیر صمت یونس الستی جایگزین وی خواهد شد.

در گروه پتروشیمی مدیرعامل پتروشیمی تندگویان با اشاره به عدم در دستور کار بودن فعلی تجدید ارزیابی دارایی ها از افزایش ۳ درصدی تولید طی سال گذشته و پیش بینی افزایش ۱۸ درصدی در سال جدید خبر داد.

رضا قاسمی شهری در خصوص افزایش سرمایه این شرکت اظهار داشت: برنامه‌ای برای افزایش سرمایه تاکنون در دستور کار قرار نگرفته و طبق آمار منتشر شده آخرین افزایش سرمایه در سال ۹۲ و از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها صورت گرفته بود.

وی به راهکارهای این شرکت جهت جلوگیری از خروج ارز اشاره کرد و افزود: یکی از این راهکارها تولید چادر مشکی بوده که آمادگی عرضه این محصول با هدف جلوگیری از خروج ارز به بازار وجود دارد.

در گروه سرمایه گذاری صباتامین اعلام کردکه ۹۹/۹۹ درصد از سهام شرکت کارگزاری باهنر (سهامی خاص)، با سرمایه ثبتی ۱۰۰ میلیارد ریال و  به بهای تمام شده ۱۳۹ میلیارد ریال، پس از دریافت مجوز سازمان بورس، به مبلغ ۴۲۱ میلیارد ریال به شــرکت سرمایه‌گذاری توسعه توکا واگذار و از این محل مبلغ ۲۷۸ میلیارد ریال سود حاصل از واگذاری سرمایه گذاریها برای این شرکت شناسایی شده است.

در گروه سرمایه‌گذاری همچنین شرکت سرمایه‌گذاری پویا با نماد «وپویا» در بازار فرابورس درج نماد شد. همچنین شمس، رئیس مرکز روابط‌ عمومی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از ورود شرکت سرمایه‌گذاری صندوق فولاد پس از شستا به بازار سرمایه خبر داد.

در مجموع بازار روز چهارشنبه بازاری در حال استراحت بود که شاخص کل در آن با ۰.۲۷ درصد کاهش مواجه و به رقم ۹۷۷هزار و ۹۲۳واحد رسید. ارزش معاملات نیز (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) در بورس به ۱۳هزار و ۳۰۶میلیارد تومان رسید و در فرابورس نیز ارزش معاملات به ۵هزار و ۱۷۵میلیارد تومان رسید.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بورس شاخص بورس فرابورس معاملات بورس بورس کالا رشد شاخص کل بورس بورس اوراق بهادار افت شاخص کل بورس شاخص کل بورس صعود شاخص کل بورس بورس تهران بورس انرژی بازار بورس بورس کالای ایران سازمان بورس سقوط شاخص کل بورس رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار رشد شاخص بورس افت شاخص بورس فرابورس ایران میلیارد ریال سرمایه گذاری شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۸۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است