Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد>تجاری - مالی - مدیرعامل بورس تهران از تاسیس تابلوی اوراق بدهی ارزی تا پایان امسال خبر داد و اعلام کرد: امسال ۲۰ اوراق بدهی جدید در بورس تهران عرضه می‌شود.

به گزارش همشهري، بعد از آنكه انتشار اوراق بدهي در سال1395 چالش‌هاي زيادي براي بازار سهام ايجاد كرد امسال قرار است بخشي از اين اوراق به‌صورت ارزي منتشر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهميت اين موضوع از اين جهت است كه با اين كار ديگر منابع مالي داخلي بازار سرمايه كمتر درگير تأمين مالي بدهي‌هاي دولت مي‌شود و بخشي از نياز‌هاي مالي دولت از خارج از مرز‌هاي ايران تأمين خواهد شد. اين كار نوع ديگري از سرمايه‌گذاري خارجي در بازار‌هاي مالي داخلي است.

سال قبل دولت براي اينكه بتواند بد‌هي هايش را پرداخت كند دست به انتشار اسناد خزانه اسلامي زد. انتشار اين اسناد كه در پايان سال نرخ سود آن حتي به مرز 27درصد هم رسيد منجر به اثر منفي روي شاخص بورس و حتي نرخ بهره بانكي شد به‌طوري‌كه اغلب فعالان بازار از اينكه اين اوراق بخش زيادي از نقدينگي بازار را جذب خود كرده است، گلايه كردند.

حتي ولي‌الله سيف رئيس‌كل بانك مركزي چند روز پيش در آيين افتتاح نمايشگاه بورس 2عامل را در ناموفق بودن سياست‌هاي بانك مركزي در كاهش نرخ سود بانكي در سال1395 مؤثر دانست كه يكي از آنها انتشار اوراق بدهي بود. او از نقش اوراق بدهي و نرخ سود آن گلايه و تلويحا تأكيد كرد كه انتشار اين اوراق برنامه بانك مركزي براي كاهش نرخ سود بانكي به كمتر از 17درصد را نقش برآب كرد.

در چنين شرايطي اغلب كارشناسان از سال قبل راه‌حل را در فروش اوراق بدهي در كشور‌هاي خارجي و تأمين منابع مالي از اين كشور‌ها مي‌دانند اما گويا يكي از عواملي كه سال قبل مانع انتشار اوراق بدهي ارزي شده مشكل نقل و انتقال پول بوده است. با همه اينها شنيده مي‌شود بورس تهران براي انتشار اوراق بدهي ارزي با چند كشور به توافق رسيده كه يكي از مهم‌ترين آنها بورس كره‌جنوبي است.

بر همين اساس ديروز مديرعامل بورس تهران از برنامه‌ريزي براي انتشار اوراق ارزي خبر داد و گفت: بورس تهران امسال موضوع انتشار اوراق مشاركت ارزي را در دستور كار خود قرار داده كه درصورت موافقت بانك مركزي و به‌منظور تأمين مالي بنگاه‌هاي اقتصادي و همچنين ايجاد جذابيت براي سرمايه‌گذاران به‌كار خواهيم گرفت.

حسن قاليباف اصل افزود: سال قبل جمع‌بندي ما اين بود كه فروش اوراق ارزي در بازار صورت گيرد اما مشكلاتي بر سر اين موضوع وجود داشت؛ يكي از اين مشكلات رتبه‌بندي ارزي و ديگري دريافت مجوز از نهاد بازار مالي بود. او تأكيد كرد: به‌دليل اين مشكلات، كار به كندي پيش رفت اما مذاكرات جدي با بانك مسقط انجام گرفته و آنها نيز با ۱۰شركت بزرگ بورس جلسه برگزار كردند ضمن اينكه مذاكراتي را نيز با سازمان برنامه و بودجه داشتندكه اميدواريم اين موضوع به سرانجام برسد. او ادامه داد:وقتي اوراق ارزي منتشر شود، ريسك ارزي ندارد و اگر اين اوراق به دلار منتشر شود، هزينه تأمين مالي شركت‌ها كاهش مي‌يابد كه اميدواريم امسال اين موضوع به نتيجه برسد.

مديرعامل بورس تهران افزود:يكي از روش‌هايي كه مي‌تواند هزينه تأمين مالي را در كشوركاهش دهد، همين انتشار اوراق مشاركت ارزي است كه سال گذشته گزارش امكان‌سنجي آن تهيه و به سازمان بورس و وزارت اقتصاد ارائه شده است. او ابراز اميدواري كرد كه اين فرايند امسال به نتيجه برسد. ايجاد تابلوي اوراق بدهي ارزي يك پروژه ملي است كه با همكاري چند نهاد به انجام خواهد رسيد.

اختيارات بورس افزايش مي‌يابد

مديرعامل بورس تهران به برنامه سازمان بورس در بازنگري قوانين بازگشايي توقف نمادها اشاره كرد و گفت: قرار است سازمان بورس در بحث بازو بسته شدن نمادها تغييراتي ايجاد كند و اختيارهاي بيشتري به بورس‌ها بدهد كه اين موضوع صرفاً با هدف افزايش نقدشوندگي است. به گفته قاليباف‌اصل هدف اين است كه شفافيت و نقدشوندگي بازار با كاهش زمان توقف نمادها به 2 تا 3روز افزايش يابد.

عرضه يك شركت ايراني در بورس استانبول

او در تشريح عملكرد بورس تهران در حوزه بين‌الملل گفت: در سال قبل 12تفاهمنامه ازجمله با بورس‌هاي تركيه، يونان و مونيخ منعقد شد. او با اشاره به مذاكرات انجام شده با بورس استانبول گفت: هم‌اكنون يك شركت ايراني همزمان در حال پذيرش در بورس تهران و استانبول است. مهم‌ترين بحث ما با بورس تركيه، پذيرش متقابل شركت‌هاست. هر شركتي كه قصد ورود به يك بورس خارجي را داشته باشد ابتدا بايد در بورس كشور خودش پذيرش شود.

عرضه سهام 20شركت جديد

او با بيان اينكه سال گذشته ۲۳شركت در بورس پذيرفته شدند ادامه داد: پارسال سهام 9شركت در بورس درج و جمعا سهام 7شركت در بورس عرضه شد و ادامه عرضه شركت‌هاي پذيرفته شده در سال‌جاري درصورت مساعد بودن بازار و آمادگي سهامدار عمده انجام مي‌گيرد.

قاليباف‌اصل با بيان اينكه 7شركت عرضه شده سال گذشته ۱۰هزار ميليارد تومان به ارزش بازار اضافه كرده‌اند، گفت: در سال۹۵ با درج ۱۱ اوراق بدهي مجموعا ۱۳ اوراق بدهي در بازار سرمايه مورد معامله قرار گرفت. همچنين ۵‌صندوق قابل معامله در اين سال در بورس تهران درج شد.

مديرعامل بورس تهران با اشاره به اينكه در سال۹۵ حدود ۴۳شركت براي ورود به بورس درخواست دادند، گفت: شركت‌هايي كه قصد ورود به بورس تهران را دارند شركت‌هاي بزرگ‌تر و معتبرتري هستند. سال گذشته آمار خوبي از اين شركت‌ها داشتيم اما وضعيت بازار اجازه عرضه را نداد زيرا در شرايط ركود سهامداران عمده تمايلي به عرضه‌هاي اوليه ندارند ضمن اينكه بورس هم تمايل دارد عرضه‌ها در زمان رونق انجام شود تا به نقدينگي بازار فشار نيايد. او ادامه داد: براي سال۹۶ بيست شركت در برنامه درج و عرضه اوليه در بورس تهران قرار دارند اما امكان دارد آمار پذيرش‌ها متفاوت باشد. همچنين ۱۰صندوق قابل معامله و ۲۰ اوراق بدهي در برنامه عرضه قرار دارند.

30درصد معاملات آنلاين شد

مديرعامل بورس تهران با بيان اينكه ۳۰درصد معاملات سال قبل به‌صورت برخط انجام شد گفت: در مبادلات سال قبل 28هزار و 700ميليارد تومان از مبادلات به‌صورت آنلاين انجام شد كه نسبت به سال94 معادل 23درصد رشد داشت.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۶۱۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است